Mötesteknik

Jag tänkte jag skulle dela med mig lite av min mötesteknik och även ge praktiskt tips på hur du kan reparera en miss. Hoppas mina mångåriga erfarenheter av möten i alla former kan komma till pass. Med lite träning kan mötena bli riktigt rogivande och tom riktigt givande. Det handlar bara om träning och små enkla knep.

Numer älskar jag möten. Man sitter och filosoferar lite för sig själv. Samma ämnen återkommer på mötena med jämna intervaller. Inget nytt alltså och ingen risk att man missar nåt. Dessutom kan man läsa protokollet efteråt. Här följer ett par tips från en rutinerad mötesräv. Se intresserad ut. Lyssna en kort stund här och där och gör något inlägg. Varva med något lite lättsamt. Då kan du koppla av och ladda batterierna resten av tiden men ändå uppfattas som intresserad. Ingen vill ju ändå bli avbruten alltför mycket.  De långa mötena med många deltagare är bäst. Då kan du vila ut riktigt ordentligt och planera vad du ska göra till helgen.

Dagens möte var kanske inte det bästa. Man måste passa sig när det verkar dra ihop sig för delegering av uppdrag. Även jag kan göra ett misstag. Jag var nog lite för frånvarande och gjorde ett inlägg lite på måfå och med fel timing. Resultat. Jag fick 2 uppdrag på halsen. Nu måste jag fundera på hur jag ska kunna delegera dessa på mitt eget möte på fredag. Det ska nog gå. Det är säkert någon som inte är på sin vakt. Då slår jag till ! 

PS. De tog alla soporna utan att flytta över något. Glädje! Tror vi tar fram vår lille 3L-vän med handtag och firar med ett glas...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0