Kastrullock o slime

En massa tankar i huvudet som du inte blir av med?  
Jag vill förmedla 2 metoder jag prövat med framgång. Den ena metoden är menad för vaket tillstånd och benämns nedan som Kastrullocksmetoden. Den andra metoden använder du när du har svårt att somna, Slimemetoden.

Teknikerna bygger båda på att du tränar mentalt och bygger upp en bild i ditt huvud i samband med att du har svårt att koppla av. Tankar strömmar i huvudet. Du blir inte av med dem. Du kan inte sortera och prioritera vilka som är viktiga. Huvudet kokar och du får inte ner trycket. Nu kanske du inte känner igen dig. I så fall kan det bero på låg hjärnaktivitet eller att du inte har så mycket att fundera på. Ni övriga kan jobba med nedanstående beskrivna tekniker.

Här kommer alltså mina "ofarliga" metoder;
- SLIME. Tillämpas vid sömnsvårigheter. Låtsas att alla tankarna är slime. Öppna huvudet och häll ut. Lägg slimet i en burk och stäng till. Slime var en vidrig klegga som man sålde i i leksaksaffärer etc på -70 o -80-talet. Ett grönt klegg man kund ta i som sipprade så där kleggigt och vidrigt mellan fingrarna. Kanske är det någon som kommer ihåg. Ni andra förstår säkert vad jag menar med tekniken ändå...
- KASTRULLOCK. Vid besvärliga tankar och koncentrationssvårigheter. Låtsas att huvudet är en kastrull. När kastrullen kokar över. Skruva ner plattan och sätt på ett kastrullock. Du kan vrida på näsan och använda fysiskt lock i början innan terapin fungerar utan attribut.

Rekommendation av dosering etc.
Du kan använda teknikerna hur ofta du vill. De är inte beroendeframkallande. Om du vill jobba med ett fysiskt kastrullock  och näsvridning bör du dock tänka på att inte göra detta på din arbetsplats eller bland andra människor. Jag har sett människor med kastrullock på huvudet forslas bort med tvångströja. Slimemetoden är dock ofarlig. Liten reservation dock. Spill inte ner sängkläderna eller din äkta hälft.

Hur är det?

I dessa tider frodas skadeglädjen. Jag ska försöka mig på att beskriva några vanliga fraser och vad de egentligen kan betyda i rådande lågkonjunktur. Notera att bara ett litet ord kan innebära stor skillnad i innebörd.

För att göra tolkningen ändå svårare ber jag dig vara vaksam på ansiksuttryck, gester och eventuella små skrattljud. Om du är lyhörd på dessa signaler kan du med ändå större precision bekräfta den underliggande betydelsen. När du tolkat den verkliga meningen med personens hälsningsfras kan du säkert svara med samma mynt. Jag hoppas du har nytta av mitt lilla fraslexikon.

- Hur är läget?   =   Du har det nog värre än jag. Hoppas jag.
- Tjena, hur är läget ?    =   Jag har klarat mig bra och defintivt bättre än dig. 
- Det var länge sen    =   Du har det väl tufft o har blivit folkskygg
- Hej, är du på stan?   =   Det är tufft på jobbet så där vill du inte vara.
- Hur står det till?   =    Jag är inte intresserad av hur du mår men vill veta hur tufft du har det på jobbet.
- Hur står det till egentligen?   =   Som ovan men försök inte med någon vals. Jag vet att du har det tufft.
- Tjena, tjena   =   Jag har det bra och är i en bransch som inte är konjunkturkänslig....

Här kommer värstingen;
- Tjene, tjena. Hur står det till egentligen? :-)  Behöver inte översättas.

I dessa tider söker alla bekräftelse på att någon annan har det värre.
Lågkonjunktur betyder högsäsong för skadeglädje.
Lycka till därute....!

P.s Min bransch kan möjligtvis ha gjort mig lite överkänslig.... :-I

JIM The Man



I´m a big fan of JIM CARREY. Han är komikens GUD. Hans namn borde alltid skrivas med versaler.

Se JIM i en fantastisk spelfilm om det amerikanska banksystemet. JIM CARREY spelar Carl Allen en beige bankman (som avslår krediter). Han förvandlas i filmen till en notorisk JA-sägare i alla sammanhang inte minst på sitt jobb. Vi förstår nu vad som inspirerat amerikanska bankmän. Filmen är sanslöst kul.

Nu är det min tur. I morgon transformeras jag från en beige bankman mitt i lågkonjunkturen.
Jag blir superhjälten  YES MAN. Alla krediter ska beviljas från och med nu. YES  YES  YES  ... 

Ps. Tur att ingen vet var jag jobbar.  :P

En tjock och lätt senil vän

Näe, det handlar inte om mig. Det handlar om vår vän Agnes. Familjens egensinniga, tjocka, glömska och diviga bonnkatt. Vi pratar med vår katt med ljus röst (människojamar) och hon jamar (kattpratar) som svar. Vår katt är lätt att förstå. Hennes kommunikation handlar bara om 3 saker. Mat, gå ut och att bli klappad/kliad. När hon pratar låter det likadant  oavsett vilket av de 3 hon vill. Hon pratar lite mer ivrigt när hon vill ha mat. Övriga 2 behov (sova och gå på lådan sköter hon utan snack).

Vår katt är pratglad och börjar redan på morgonen med sitt "prat". Hon väntar/vaktar på att vi ska gå upp. Sedan snackar hon på tills vi serverat en rejäl portion högklassigt oxkött med sås. Därefter pratas det igen. Hon vill ut. När hon varit ute 4-5 minuter sitter hon vid vårt fönster och snackar för att få komma in. När hon blivit insläppt går hon direkt och äter. Efter en liten stund släpper vi ut henne (efter jamande). Sittande utanför fönstret på nytt och vill in igen. Vi ger henne mat och sen jamar hon och vill ut. Sådär håller det på. Ibland lite klapp och lite kli. Övrig tid sover hon.
Vår katt är riktigt fet (skönhetsfel säger matte). Vår katt är lätt senil. 

Vår riktigt tjocka, lätt senila och pratglada katt gör husse lite bättre till mods och höjer hela familjens välbefinnande.

Ps. Katter är bättre än lyckopiller


Sannolikhet för UFO o BHO?



När Obama installerades som president påstås ett UFO ha passerat förbi Washingtonmonumentet. Det påstådda UFO:t finns på en videoupptagning som nu granskas av experter. Videoupptagningen finns givetvis också på Youtube för den som är nyfiken. En del funderar nu på vad som observerats. Min fundering handlar istället om sannolikheten för det inträffade.

Jag delar upp mitt sannolikhetsresonemang i 3 delar.
Del 1. Presidentvalet.
Barack Obama, en svart president i USA, som har Hussein som mellannamn. Skaplig högoddsare, eller hur?
Del 2. UFOn
Sannolikheten för UFO är säkert mycket större än det amerikanska folkets val av president.
Del 3. Kombinationen
Men det är här det osannolika blir väl osannolikt. Jag tänker då på oddsen eller sannolikheten för kombinationen av det som inträffat. Vid installationen av en svart president med mellannamnet Hussein ses i samma stund ett UFO passera.
Slutsats
Med min konspiratoriska ådra kan jag bara finna en slutsats kring detta. Ett utomjordiskt övertagande står för dörren. BHO är det utomjordiska presidentalternativet. En ny världsordning väntar.

Ps. Vad fick man för odds på en spelad tia?

Baktalad...??

Följetongen Bonde Söker fru fortsätter nu tydligen på Bloggen. Vi i Beigeman-familjen satt bänkade för att följa Peter och Wille där resan till Svalbard blev slutet istället för början på deras romans. Nu är de bittra ovänner lite lagom till Peters skivdebut. Wille menar att han inte sagt ett enda negativt ord om Peter. Peter överväger att stämma Wille för förtal. Wille är för övrigt jättesöt (med kepsen på svaj), men lite ledsen på sin blogg.

Reflektionerna blir;
Detta är en smutsig historia.
Det är synd att de ska behöva kasta skit på varandra.
Det blir ändå lite kul på nåt sätt när bögar "baktalar" varandra.  :P

Ps. Har ni hört om uppföljaren. Ganska tjock (tidigare anorektisk) hundägare som är transvestit (samt lite intresserad av läder) söker fru. Jag är lite osäker vilken kanal som sänder......

Doggystyle

Hunden och människan har många likheter och hunden är också människans bästa vän. En uppfattning som säkert är lättare att dela om man själv drar i koppel och bär en svart påse med avföring. Jag har själv inte hund och tror därför att min reflektion är mer objektiv. Jag vet att hundägaren tycker att vårt beteende i väldigt hög grad liknar vår fyrbente vän och jag är medveten om att detta inlägg kan verka stötande för hundens vänner och hundägare men jag vill tydligt markera att jag inte alltid är hundens vän och inte heller är hunden lik i mitt beteende. Det finns trots allt viktiga område som skiljer oss från pälsen på ben även om jag vet att våra skillnader är på väg att suddas ut. 

Hundar är intresserade av dofter som vi inte har samma behov av att få in i näsborrarna. De luktar på avföring, i kroppsöppningar på andra djur och om du inte ser upp tar de sig en sniff i grenen även på dig. Ju starkare lukt desto starkare intresse från hundens sida. Kanske fäster den tom framtassarna krampaktigt runt ditt ben och får fart på underlivet i en takt som tom en tonåring skulle vara imponerad av. Sniff i grenen med påföljande juck på benet utför dessutom hunden oftast i offentligt sammanhang liksom sex överhuvudtaget.

Vi människor är intresserade av kroppsöppningar men inte alls på samma vis av starka dofter. Vårt intresse svalnar istället om det doftar för starkt. Vi får inte heller göra en provdoftning såsom vår bäste vän. Vi får chansa på att doften är inom rimliga gränser eller helt enkelt avstå från sniffmomentet. Slutligen så juckar vi inte heller på offentlig plats.

Jag vet att porrindustrin producerar material som inte stämmer med mitt resonemang om vad människor gillar. Deras alster är tvärtom mer i linje med hundens intressen. Min tes är därför att porren produceras av hundägare som vill utjämna skillnaderna mellan fyrbenta pälsbärare och människan. Det är helt enkelt en utstuderad komplott för att ändra icke hundägares beteende till ett mer hundlikt. Jag vill klargöra att mitt resonemang bara är en tes. Det är inte statistikt säkerställt och ska därför enbart behandlas som hypotetiskt. Ni får själva fundera kring er bekantskapskrets och dess preferenser och ev. koppling till hund. Gör gärna egna små efterforskningar och hör av er om jag sniffar på rätt spår. Jag har inte kunnat nosa upp något i min hundägande vänskapskrets.

Ps Googla inte Doggystyle

Svällkropp

Bygget har börjat. Snart kan jag ta klivet upp på plan 2. Hyllan där män i linne och handskar regerar. Där man sneglar på varandras muskelmassa och stönar värre än på den värsta vuxenfilmen. Här finns de riktiga grejerna. Skivstängerna, hantlarna och de tunga vikterna. Här finns också unga wannabees. Majskolvarna, lyktstolparna som har muskelbergen som sina förebilder. Detta är Biffhyllan.

På nedervåningen, där finner vi medelålders gubbar och kärringar som plötsligt upptäckt att deras kroppar attackerats av en kombination av fett och tyngdlag som inte är till deras fördel. En del är klädda i tights och andra i shorts uppdragna så att kulspelet tittar ut. Även här förekommer linnen och handskar. Det förekommer också plagg som hör ungdomen till. En del damer bär sådana plagg som blottar delar av kroppen som kanske passar bättre i delikatessdisken på ICA. Det förekommer  också ungdomar förresten, men något yngre. Fast fettet dominerar här på Fläskplanet.

Shit. Jag är ju en av dessa fläskisar. Men jag klär mig åtminstone inte som dem. Men en fläskgubbe är jag nog med mina 0,1 ton i Tuborgtröja och mjukisbyxor. Men jag är på väg upp. Min kropp är snart mogen för en permanent träning på plan 2.

Watch out muskelberg på Biffhyllan. Här kommer jag med min SVÄLLKROPP.

Ps Googla inte ordet svällkropp

Tungmetall o sånt

En piercing innebär att någon penetrerar kroppen med ett metallföremål. Kan någon få mig att förstå varför man utsätter sig för något sådant. Finns det något religiöst som ligger bakom? Jesus fick uppleva avancerad piercing. Fast vad är dagens piercing jämfört med den metallpenetration som han fick utstå. Han hade varit jäkligt glad om de nöjt sig med att pierca hans tunga eller navel.  

Ps  Om man är piercad i tungan. Kan man kalla det för tungmetall? :P 

Utsläpp

Lika bra att fortsätta på temat utsläpp. Här kommer därför några nördiga och nödigt nödvändiga funderingar;

- Varför blir det alltid en plutt kvar i toastolen? Den vägrar att spolas ner utan flyter enträget kvar likt en kork.
- Varför står det alltid någon utanför toan när man gjort en stor (och mycket ljudlig) leverans med kvarvarande korkplutt?
- Varför finns det ingen toa i närheten när man behöver den och när man hittar den har man inga mynt och när det är löst så är det inget papper kvar på rullen och slutligen, varför hamnar alltid jag i denna situation?
- Varför drar man automiskt in luft i näsan när någon avslöjar att den gjort fisleverans?
- Varför sitter det en måltavla i urinoaren när "Bulls eye" innebär att det stänker mest om man träffar denna?
- Varför är det starkaste minnet från min uppfostran. Sitt ner hemma och stå upp borta?
- Samt menade min far då att jag ska stå upp även när man gör den stora leveransen på bortaplan?
- Från vem kommer uttrycket. Det viktigaste för en person i min höga ålder är en jämn och fin avföring?

Tar tacksamt emot reflektioner/svar på dessa frågor från någon initierad utsläppsexpert. Kanske har ni egna funderingar som vi kan lösa tillsammans. För er som tycker att temat är lika pinsamt som en korkplutt på jobbet så kan jag tyvärr inte utlova att temat är uttömt även om du önskar en permanent avföring av ämnet på min blogg. Jag vet med säkerhet att ämnet ger mig fler läsare så räkna med korkeffekten (ämnet kommer återkomma)

Ps Om jag vågar kommer temat parning längre fram. 

Fisreglage

Måste komma på något system för att veta när jag släpper väder. Fritt blås hemma kan lätt göra att det kommer ofrivilligt på jobbet och i andra olämpliga situationer. Att som nu låtsas att det är någon annan funkar nog inte i långa loppet....
Det känns som de börjar misstänka mig och jag vet knappt själv om det är jag som är skyldig. Att försöka känna igen doften genom några snabba inandningar genom näsborrarna känns inte som en tillfredställande metod för att bedöma detta även om jag snabbt känner igen min egna alster så är det lite sent att konstatera detta i efterhand. Proaktivetet är helt klart att föredra. Tills jag löst den här prekära frågan kommer jag att passa mig extra på torsdagar. Har någon något tips i övrigt?

Ps  Jag gillar ärtsoppa.

Mötesteknik

Jag tänkte jag skulle dela med mig lite av min mötesteknik och även ge praktiskt tips på hur du kan reparera en miss. Hoppas mina mångåriga erfarenheter av möten i alla former kan komma till pass. Med lite träning kan mötena bli riktigt rogivande och tom riktigt givande. Det handlar bara om träning och små enkla knep.

Numer älskar jag möten. Man sitter och filosoferar lite för sig själv. Samma ämnen återkommer på mötena med jämna intervaller. Inget nytt alltså och ingen risk att man missar nåt. Dessutom kan man läsa protokollet efteråt. Här följer ett par tips från en rutinerad mötesräv. Se intresserad ut. Lyssna en kort stund här och där och gör något inlägg. Varva med något lite lättsamt. Då kan du koppla av och ladda batterierna resten av tiden men ändå uppfattas som intresserad. Ingen vill ju ändå bli avbruten alltför mycket.  De långa mötena med många deltagare är bäst. Då kan du vila ut riktigt ordentligt och planera vad du ska göra till helgen.

Dagens möte var kanske inte det bästa. Man måste passa sig när det verkar dra ihop sig för delegering av uppdrag. Även jag kan göra ett misstag. Jag var nog lite för frånvarande och gjorde ett inlägg lite på måfå och med fel timing. Resultat. Jag fick 2 uppdrag på halsen. Nu måste jag fundera på hur jag ska kunna delegera dessa på mitt eget möte på fredag. Det ska nog gå. Det är säkert någon som inte är på sin vakt. Då slår jag till ! 

PS. De tog alla soporna utan att flytta över något. Glädje! Tror vi tar fram vår lille 3L-vän med handtag och firar med ett glas...


Platt-tv

Platt-tv inköpt till sovrummet!!  *ooooouuuhh*  Det är kanon med Platt Tv bara man hittar rätt vinkel så ser man nästan lika bra som på vanlig TV. Vi vaknade båda med nackspärr. Kanske kan vi montera en arm i väggen så vi kan ha tv:n precis framför ansiktet. Jag ska prova att hålla tvn framför ansiktet ikväll för att kolla hur det känns o så den inte immar igen när sändningarna efter 24 startar. Nu har vi 6 TV-apparater. Bara 2 till så har vi lika många som grannen.

Sopor

Imorgon är det denna veckans höjdpunkt. Soporna töms. Monsterbilen med sina stora käftar stannar till och tar hand om 2 veckors griseri. Fast vi källsorterar förstås exemplariskt. I vårt fall genom att vi smyger runt sent på kvällarna och fyller våra grannars soptunnor. Denna sortering påbörjar vi redan söndag kväll, då vår soptunna oftast är full. Vi har noga analyserat våra grannar. De som är äldre (mycket äldre än oss) har halvfulla soptunnor. Det är där vi lägger tyngden i vår källsortering. Vi har ett sofistikerat schema där vi cirkulerar bland grannarnas soptunnor för att undvika upptäckt. Schemat har vår son som kan med datorer byggt i excel.

Måndagar...

....Jag vet. Det är tisdag. Det var lite drygt igår bara så jag orkade inte förrän idag. Men om jag skrivit igår så hade jag skrivit .....Måndagar är underbara. En hel vecka framför sig av möjligheter. En ny vecka som ligger där som en oskuld. Väntar på att utforskas, kittlas, retas och förberedas för .... Vad faen fantiserar jag nu om. Det är ju en vanlig jävla vecka på jobbet helt enkelt. Skärp till dig. In i lunken och låtsas som du är sysselsatt några dagar så är det snart helg igen. Vi beiga ska ju koncentrera oss på helgerna. Det är ju då det händer. En helg som startar med fredag kväll. Middag med vår 3L vän med handtag, lövbiff och någon form av våldtagen potatis. Stirra på hustrun och kanske att någon av barnen pallar va med. Men de har ju så jäkla roligt med sina kompisar. Vi äldre får glädjas med den yngre generationen. De har ju hela livet framför sig. Vi får koncentrera oss på en vecka i taget....

Yoggin

Tidig frukost 11.30 efter att ha sågat mig igenom natten (whiskeyns förtjänst).
Någon idiot hade ändrat smaken på min favorityoggi (kungsbär). Mer smak stod det på förpackningen och så var den här dagen förstörd. Varför, varför, varför måste de ändra på allt.... Hoppas verkligen att original Kungsbär Yoggin går att finna igen på hyllan bland de andra smakerna; banan, vanilj, citron, choklad, blåbär, lakrits, lingon och kåldolmssmak. Kåldolmar. Finns Yoggi med smak av kåldolmar. Ja, jag ger man faen på att de kommer göra det bara för att jävlas med mig.


Maltwhiskey...

..dricker man för att det är gott? Det gäller att ha många olika sorter av denna underliga dryck i sitt spritskåp. Flaskan ska stå kvar i sin förpackning för den lilla procedur som föregår valet av flaska. Sorterna diskuteras och flaskor åker upp och ner ur sina förpackningar. Drycken ska man blanda med lite vatten som man tar genom ett sugrör. (Sätt i röret i vattenglaset. Sätt tummen överst. Lite vatten sugs upp i röret. Veti faen hur det går till... Lyft sugröret till whiskyglaset och släpp tummen. Några droppar hamnar i whiskeyn. Upprepas några gånger för rätt mångd. Smidigt eller hur?). Malt är givetvis inte gott, men håll masken och drick. Det är fint att gilla malt. Effekten är kanon. Fylla, taskig andedräkt och en natt med snarkgaranti. Vill du riktigt sänka dig själv runt whiskeydrickning be värden om några isbitar. Du faller i status men slipper känna smaken på skiten.

Hälsade på hos goda vänner

Vi hade finare gran! I övrigt god mat och visst är det härligt att ta ett par glas vin för mycket och gå på djupet runt problemen i världen, sjunga ABBA på karaoken och prata om barnen och att de har mycket roligare än vad vi hade.
Kvällen avslutades med att jag blev förnedrad i ett sällskapsspel. Fick möjlighet att exponera bristande intelligens och förlorade tom mot hustrun. Men jag slog deras 14-åriga dotter, Yes!


RSS 2.0